فیشور : خرداد ماه نود و دو، بار دیگر شور و اشتیاق انتخاباتی محلی به نام انتخابات شورای اسلامی در میان مردم شهر ها و روستا های مختلف ایران اسلامی به وجود آمده بود.
اما این شور و حال در میان روستا ها به نسبت اولین دوره این انتخابات بسیار کم شده بود تا جایی که در برخی از روستا ها به دلیل عدم کاندید شدن افراد، شورا تشکیل نشد و عملا" کارهای روستا به دهیاری واگذار گردید.
اما در فیشور یا به قولی بزرگترین روستای ایران و یا روستایی در رؤیای بخش، موضوع کمی متفاوت بود.
قبل از انتخابات، جلسات متعددی با حضور اقشار مختلف مردم و با ابتکار بعضی معتمدین و روشنفکران جامعه با هدف ظاهرا" تنویر افکار عمومی در جهت انتخاب اشخاص اصلح برگزار گردید تا جایی که نقش خانمها در این جلسات پررنگتر به نظر می رسید و زمانی که یکی از افراد حاضر در جلسه حضور خانمها به عنوان عضو شورای اسلامی را ناکار آمد و ضعیف توصیف کرد، همگان بر او تاختند که عصر حجر گذشته و قرن 21 هستیم و دنیا دنیای علم و تنکنولوژی است و حقوق زن و مرد در دنیای امروز مساوی است.
این جلسات تا جایی پیش رفت که دیگر چیزی به اتمام ثبت نام کاندیداها نمانده بود اما عملا" از این " فیشور بزرگ" کسی کاندید نشده بود. با رایزنی های فشرده و ملاقاتهای حضوری و با افرادی که انتظار می رفت سکان پیشرفت "فیشور" را با دست توانا و فکر پویای خود در مسیری راست و مستقیم هدایت نمایند، بالاخره تعدادی کاندید شدند که البته حضور یک خانم و یک کاندیدای دیگر که به صورت مستقل و خارج از چارچوب جلسات ثبت نام کرده بود خودنمایی میکرد.
پس از انتخابات و مشخص شدن افراد برگزیده و منتخب مردم به عنوان نمایندگان خود، اعضای جدید شورای اسلامی که فقط یک نفر آنها در دوره های قبل هم حضور داشت و بقیه جدید بودند، اواخر مرداد ماه نود و دو کار خود را درکسوت نمایندگان مردم فیشور ( شورای اسلامی فیشور) شروع کردند.
انتخاب دهیار که یکی از مهمترین رکن و وظایف شورای اسلامی می باشد در این دوره با چالشهای گوناگونی روبرو شد که این چالشها پس از انتخاب دهیار نیز فرکش نکرد و شورای اسلامی و دهیار در شروع کار خود تقریبا" تمام انرژی و توانشان را صرف مجادله و کشمکش بین یکدیگر نمودند تا جایی که نهایتا" به دلایلی مبهم،نظیر عدم همدلی و همکاری، دهیار عزل گردید و برای چند ماه، منشی برکنار شده دهیارسابق به عنوان سرپرست دهیاری انجام وظیفه می کرد و نهایتا" وی به عنوان دهیار فیشور، رسما" به فعالیت خود ادامه داد.
حال که فعالیت شورای اسلامی فیشور وارد سال سوم خود شده است و کمتر از دو سال به اتمام این دوره باقی مانده در بین مردم این سؤالها مطرح است که هر یک از اعضای شورای اسلامی به صورت فردی و به صورت گروهی چه فعالیتی را انجام و چه نتیجه ای حاصل کرده اند!؟
تا چه حد با مردم شفاف بوده اند و چند جلسه پرسش و پاسخ با حضور اقشار مختلف مردم ترتیب داده اند!؟
لازم به یاد آوری است که طبق بند "ج- قانون(اصلاحی 6/7/1382)- تشکیل گردهمایی عمومی جهت ارائه گزارش کار و دریافت پیشنهادها و پاسخ به سؤالات و جلب مشارکت و خودیاری مردم برای پیشبرد امور روستا حداقل دوبار در سال و با پانزده روز اعلام قبلی." جزء وظایف شورای اسلامی است.
به جزء شرکت در مراسم های گوناگون، از جمله ختم و عزاداری در لار و اوز و جاهای دیگر تا چه اندازه برای احقاق حقوق تضییع شده مردم فیشور به ادارات و ارگانهای دولتی سر زده اند!؟
تعامل آنها با خیرین که مهم ترین منبع تامین نیاز های روستا در همه زمینه های فرهنگی ، اجتماعی ، عمرانی و ... می باشد تا چه حد بوده و به چه میزان اعتماد سازی نموده اند!؟
از اینها که بگذریم، بین خود اعضای شورای اسلامی به چه میزان انس و الفت و همدلی وجود داشته و در جلساتی که بین خودشان برگزار میکردند چند نفر از اعضاء شرکت داشتند!؟
و...
اعضای محترم شورای اسلامی فیشور ، ضمن عرض خسته نباشید خیلی محترمانه عرض می کنیم که مردم از عملکرد شما رضایت چندانی ندارند و انتظاراتشان از شماها بیشتر از آن چیزی است که تا به حال انجام داده اید، شاید بگویید مردم خودشان همکاری نکرده اند که البته این هم از ضعف شماست که نتوانسته اید به عنوان مسؤول و متولی این روستا، مردم را به همکاری و هماهنگی با خود تشویق و ترغیب نمایید.
این طور که به نظر می رسد کارهای شورای اسلامی بیشتر بر دوش یک نفر سنگینی میکند، زیرا که از دو عضو همیشه غایب آن که قرار بود در عمل "فیشور" را آباد سازند و خصوصا" خدماتی ارزنده به بانوان ارائه نمایند، که هیچ انتظاری نمی رود و دو عضو دیگر نیز باز بنا به دلایلی مجهول تا حدودی منفعل بوده و حضور فعالی در حد انتظار مردم ندارند. اما ریاست محترم نیز به علت حجم زیاد کارهای شورا و شخصی و مخلوط شدن آنها با یکدیگر در عین تلاش شبانه روزی بسیار خسته و ملول به نظر می رسد و بنا به دلایل ذکر شده نمی تواند برنامه های خود را عملی سازد.
دهیار نیز که زاییده این شورا است هر چند تمام توان و تلاش خود را به کار بسته است اما باز هم بنا به دلایلی نمی تواند آن چنان که باید و شاید انجام وظیفه نماید.
مدتی پیش ایده تشکیل هیات امناء روستا و تجمیع کمکهای خیرین در یک حساب توسط فرماندار مطرح گردید و شورا و امام جمعه مسؤول پیگیری آن شدند که پس از تشکیل چند جلسه و عدم هماهنگی ،همفکری و ایجاد همدلی راه به جایی نبرد و در عمل هیات امنایی تشکیل نشد.
باز هم بنا بر ضرب المثل مشهور که " ماهی را هر وقت از آب بگیری تازه است" ضروری به نظر می رسد که شورای اسلامی با جدیت بیشتر در فکر تشکیل همیاران شورا متشکل از افراد دلسوز که متخصص در امور مختلف هستند باشد تا با همکاری همین مردمی که اعضاء شورا را انتخاب کرده اند این دیار زر خیز که زرهای آن در زیر خاک نهفته است را آشکار و آباد سازند و با اطلاع رسانی مناسب از طریق رسانه های مختلف مجازی پل ارتباطی بین خود و مردم را هر چه قویتر و مستحکم تر سازند.
البته قبل از این لازم است اعضاء محترم کمی تامل نموده و به دو سال جلوتر برگردند و به خود بگویند که "آمدنم بهر چه بود" و با جواب به این سؤال تلاش خود را مضاعف نموده تا از این فرصت باقیمانده نهایت استفاده را در خدمت به مردم و موطن خود و این دیار کهن مبذول نمایند.